Impresiile unei incepatoare

flavia-pescar

Flavia Pescar – 5 kyu Aikido Aikikai

Cand mi s-a oferit ocazia sa imi scriu impresiile despre stagiul aniversar al Aikido Aikikai Constanta m-au napadit emotiile, preponderent panica! Am gandit conventional, am gandit ca o absolventa de filologie, am gandit ca o studenta la drept, am gandit ca un incepator in artele martiale … Dupa o gura de aer si o scurta conversatie cu cainele, m-am hotarat sa scriu ceea ce simt si am simtit in weekend-ul acesta, fara sa mai tin cont de publicul caruia i se adreseaza aceste memorii, le-as numi eu, fara sa tin cont de prejudecati sau efecte. Si pentru ca, stim cu totii de la fizica, orice actiune are si o reactiune, am decis sa scriu din sufet pentru alte suflete!

In intervalul 3-4 iulie 2015 a fost organizat un seminar national cu totul special la Constanta. Acest lucru s-a datorat unei echipe de exceptie, conduse de Ion State sensei, un om extraordinar, care mi-a aratat o alta fata a lumii in care traim. Pe aceasta echipa am gasit-o cu zambetul pe buze la antrenament acum 4 luni si m-a primit cum nu se putea mai bine. Cei care au condus antrenamentele sunt oameni cum rar mi-a fost dat sa intalnesc:  Dorin Marchis sensei si Iulian Perpelici sensei. Cursurile copiilor au fost conduse de Florin Trisca sensei. Initial, faptul ca urma sa particip la un seminar tinut de conducerea Fundatiei Romane de Aikido Aikikai m-a intimidat, dar am descoperit niste oameni cu caldura in suflet, care sunt gata oricand sa intinda o mana de ajutor si care pot sa dea lectii de viata din priviri si gesturi simple. Toate acestea cu o naturalete si eleganta innascute!

A fost ceva cu totul special. Inca de cand am inceput sa practic Aikido m-a fascinat faptul ca majoritatea practicantilor isi vorbesc la pertu, dar acest seminar mi-a demonstrat ca nu este singura bariera conventionala daramata de Aikido. M-a invatat ce inseamna politetea fara clisee, ce inseamna sa inveti indiferent de varsta ta sau a invatatorului, m-a ajutat sa fiu autodidacta. Am intrat in contact cu oameni frumosi care m-au ajutat sa corectez lucruri pe care mi le asumasem gresit si m-au invatat lucruri noi. Sper sa am puterea de a asimila tot ceea ce au ei de oferit! M-au invatat ca relaxarea vine din interior si ca niciodata “concentrare” nu inseamna “incordare” fizica sau psihica. Forte important mi se pare si faptul ca am inceput sa inteleg ca Aikido nu este doar o arta martila. Este un stil de viata! Este o activitate sanatoasa pentru trup si suflet care are aplicabilitate in orice domeniu al vietii cotidiene. Acest lucru l-am inteles atunci cand, dupa o serie de antrenamente solicitante, la sayounara party, toata lumea era cu zambetul pe buze si se simteau extraordinar unii cu altii. Parca ma uitam la o mare familie, din care am stiut imediat ca vreau sa fac parte!

M-am indragostit! Cu multumirile de rigoare tuturor celor care au facut posibil acest lucru, am hotarat faptul ca Aikido este stilul de viata pe care vreau sa il cunosc, sa il adopt si in care vreau sa evoluez. Acest seminar a desavarsit ce invatasem pana acum si a deschis noi usi, asa cum sunt convinsa ca o vor face si antrenamentele si stagiile viitoare!

Flavia Pescar