Al 12-lea congres al Federatiei Internationale de Aikido

12th-iaf-congress-takasaki

Japonia

In 2016 la sfarsitul lui septembrie mergem in Japonia. O data la 4 ani are loc congresul Federatiei Internationale de Aikido. In 2016 in perioada 26 septembrie – 3 octombrie acest eveniment va avea loc in Takasaki, Japonia.

Vom face parte din delegatia Fundatiei Romane de Aikido Aikikai, organizatia nationala de Aikido ce reprezinta Romania in Federatia Internationala de Aikido.

Costuri:

Bilet avion dus-intors – aprox. 600 euro / persoana
Cazare 2 pers – aprox. 65 euro / noapte – hotel 3 stele
Mancare – aprox. 25 euro / zi
Trasport zilnic diverse obiective – aprox. 15 euro / zi

Costuri aproximative pentru o deplasare de 14 zile / 1 persoana – 1615 euro. Acest calcul este unul aproximativ el putand sa varieze. Nu au fost luate in calcul costurile cumpararii diverselor suveniruri, cadouri pentru cei de acasa sau achizitionarea de echipament pentru practicarea artelor martiale.
Deplasare in Japonia va include si cel putin o vizita la Aikikai Hombu Dojo, Tokyo. Deasemnea ne dorim sa vizita si dojoul lui O sensei de la Iwama si o alta vizita in Kyoto.

Federatia Internationala de Aikido reprezinta arta martiala Aikido la nivel international in relatia cu diversele foruri sportive, ministere sau alte organisme ale statelor lumii. Doar o singura organizatie nationala dintr-o tara poate fi membra a Federatiei Internationale de Aikido cu conditia ca aceasta organizatie nationala sa aiba recunoasterea Hombu Dojo. In Romania singura organziatie nationala de Aikido membra a Federatiei Internationale de Aikido este Fundatia Romana de Aikido Aikikai.